بیکرانگی

وبلاگ دکتر وحید سهرابی فر

بیکرانگی

وبلاگ دکتر وحید سهرابی فر

سلام
* این وبلاگ دریچه ای است به جهانی که من در آن زندگی می کنم، یعنی جهان افکارم. بنابراین هر بحثی که در آن مطرح می شود، به مانند یک فرایند در حال تکامل است و در روندی که طی می کند ممکن است دچار تغییر و تحول شود.
* حضور شما در این جهان و اشتراک افکار و نزدیک کردن افق های نگاه به یکدیگر، از عمده ترین دلایل ایجاد این وبلاگ است.
* "سرگشته" و "بیکرانگی" دو واژه ای هستند که در ذهن من جایگاه خاصی دارند، و از وبلاگ قبلی ام با من همراه بوده اند.
وحید سهرابی فر

دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

برای شرکت در کنفرانس Contemporary issues on pedagogy و ارائه مقاله Modern pedagogy and spirituality، روز 24 مهر عازم ارمنستان شدم. دانشگاه ملی ایروان که میزبان کنفرانس بود، استقبال خوبی از گروه ایرانی به عمل آورد و ما چند روزی را در هتل های این دانشگاه در شهر ایروان و نیز شهر زاخگازور، به سر بردیم.

کنفرانس در شهر زاخگازور برگزار شد. شهر کوچکی که به جهت جاذبه های طبیعی مانند کوهستان و جنگل، محل برگزاری کنفرانس های علمی، مسابقات ورزشی و گردش توریست هاست. به همین جهت، صبح روز دوم سفر، از ایروان به زاخگازور رفتیم. صبح روز نخست کنفرانس به سخنرانی برگزار کنندگان این کنفرانس اختصاص داشت. این کنفرانس به همت دانشگاه ملی ایروان و نیز با همکاری سفارت ایران در ارمنستان و نیز سفارت گرجستان در ارمنستان برگزار شد. از نکات جالب توجه این بود که این کنفرانس به مناسبت نود و پنجمین سال تاسیس دانشگاه ملی ایروان و نیز نود و سومین سال تاسیس دانشکده تعلیم و تربیت در این دانشگاه، برگزار می شد.


زمان ارائه مقاله من در بعد از ظهر روز نخست کنفرانس بود و اولین سخنرانی از سوی گروه ایرانی محسوب می شد. مقاله من در واقع منعکس کننده ی نگاهی انتقادی به تعلیم و تربیت مدرن بود که در آن ساحت معنوی انسان مغفول واقع شده است. برای طرح این مسئله ابتدا از یک سیر تاریخی آغاز کردم و سپس با رسیدن به دوران مدرن، به بررسی ویژگی های تعلیم و تربیت در دوران مدرن پرداختم. در ادامه ایرادات و مشکلاتی که تعلیم و تربیت مدرن به همراه آورده است، طرح کرده و در نهایت پیشنهادهایی را برای حل این مشکلات ارائه کردم.


در روز دوم، مدیر مشترک (co-president) جلسه بودم و برخی از دوستان ایرانی نیز در همین پنل مقاله خود را ارائه کردند. در پایان روز دوم، پروفسور هارتوریان، که رئیس دپارتمان تعلیم و تربیت و مسئول اصلی برگزاری این کنفرانس بود، از بنده برای شرکت در میزگرد پایانی به منظور جمع بندی کنفرانس و ارائه پیشنهادات برای ادامه این مسیر، دعوت کرد و من نیز در این میزگرد حضور یافته و ضمن تشکر از برگزارکنندگان، انتقادات و پیشنهادات خود را بیان کردم.


طبیعت زیبای زاخگازور و هوای عالی آن، لحظاتی به یادماندنی را رقم می زد. همچنین حسن انتخاب برگزارکنندگان در ارائه برنامه های فرهنگی در پایان هر روز، بر جذابیت این کنفرانس افزوده بود. در مراسم پایانی، پروفسور هارتوریان، مجددا از حضور گروه ایرانی و مقاله هایی چون مقاله دکتر بناری و مقاله بنده، تشکر کرد.
صبح روز بعد به همراه حجه الاسلام و المسلمین دکتر بناری از جامعه المصطفی و آقای پرویزی دانشجوی دکترای عرفان و تصوف دانشگاه ادیان و مذاهب، عازم ایروان شدیم. و پس از قرار دادن وسایل در هتل دانشگاه ایروان، به سوی اچمیاتسین، حرکت کردیم. اچمیاتسین شهر کوچکی است که جایگاهی شبیه واتیکان دارد. این شهر، مرکز دینی کلیسای ارامنه است و فرد نخست این کلیسا که کاتالیکوس (معادل پاپ برای کاتولیک ها) نامیده می شود، در این شهر اقامت می کند. این شهر دارای کلیسایی بسیار قدیمی و نیز مراکز آموزشی کلیسای ارامنه است. خوشبختانه، با ارتباطی که در کنفرانس با دو نفر از کشیشان این مرکز، ایجاد کرده بودیم، موفق شدیم علاوه بر حضور در مراسم روز یکشنبه، از بخش های مختلف این مرکز دینی بازدید کنیم. برخی از این اماکن که روز یکشنبه به طور معمول بسته اند، برای دیدار ما موقتا باز شدند. این مرکز همچنین موزه ای دارد که در آن آثار دینی نگه داری می شود. از جمله اشیائی که در آن نگه داری می شود می توان به تکه ای از کشتی حضرت نوح (ع) که طبق اعتقادات ارامنه پس از طوفان، در کوه آرارات بر زمین نشسته است، اشاره کرد. همچنین تکه ای از صلیبی که طبق اعتقاد ارامنه، عیسی مسیح (ع) بر آن مصلوب شده است نیز در آنجا نگه داری می شود. علاوه بر آشنایی با بخش های مختلف این مرکز دینی، من نیز توضیحاتی در مورد دانشگاه ادیان و مذاهب و جایگاه و برنامه های آن در قم ارائه کردم و زمینه ای برای ارتباط با این مرکز دینی ایجاد شد.



پس از بازدید از اچمیاتسین، به ایروان بازگشتیم و برای نماز مغرب و عشاء به مسجد کبود ایروان رفتیم. مسجدی زیبا و نسبتا بزرگ، در مرکز شهر ایروان. شهری که پس از جنگ هایی که در آن اتفاق افتاده است، مسلمان چندانی ندارد ومسلمانان آن کوچ کرده اند. پس از نماز با رایزن فرهنگی سفارت ایران در ارمنستان جناب آقای مشکی دیدار داشتیم و گفتگوهای خوبی در مورد وضعیت مراکز دینی و آکادمیک کشور ارمنستان صورت گرفت.


صبح روز بعد، همراهان ایرانی به ایران بازگشتند ولی من به جهت برنامه هایی که داشتم، بایستی چند روز دیگر در ایروان می ماندم. با هماهنگی ای که قبلا انجام داده بودم، با رئیس دپارتمان الهیات دانشگاه ایروان، جناب اسقف انوشاوان ملاقات کردم. گفتگوی بسیار خوبی شکل گرفت و پس از ارائه گزارش بنده از دانشگاه ادیان و مذاهب، جناب اسقف نیز گزارشی از برنامه ها وفعالیت های دانشکده الهیات دانشگاه ایروان ارائه کردند و سپس به بررسی راه های همکاری میان دو دانشگاه پرداختیم و تصمیماتی گرفته شد که امیدوارم با پیگیری طرفین، به نتیجه برسد و شاهد ارتباط علمی میان این دو مرکز آکادمیک باشیم.


 پس از دیدار با ایشان، به همراه یکی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه، از گروه الهیات و نیز گروه دین شناسی بازدید کردم. و سپس به همراه نماینده بین الملل دانشگاه ایروان از دانشکده های فلسفه و روان شناسی بازدید داشتم و در نهایت نیز به بخش بین الملل دانشگاه رفته و با مسئول این بخش به گفتگو پرداختم. در نهایت توافقات اولیه خوبی شکل گرفت که امیدوارم در آینده به ثمر بنشیند.
در روزهای باقی مانده  نیز از مراکز تاریخی و فرهنگی ایروان دیدن کردم و آشنایی اولیه ای با فرهنگ ارامنه پیدا کردم. در نهایت روز پنج شنبه 1 آبان به ایران بازگشتم.


* این گزارش همچنین در سایت دانشگاه ادیان و مذاهب نیز منتشر شده است.

نظرات (۱)

باسلام
بسیار عالی بود. از دیدن جوان های موفقی مثل شما به وجد می آیم . توفیق روز افزون شمارا از خداوند منان خواستارم. به امید طی کردن پله های ترقی یکی پس از دیگری و موفقیت های بی شمار آتی شما...
موفق و موید باشید
پاسخ:
با سلام و ادب

تشکر از لطف شما. شما خود، از جوانان آینده داری هستید که مراحل رشد را به خوبی در حال طی کردن هستید.
برای شما آرزویی مشابه آنچه گفتید دارم.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی